На Острова: Брекзит, Новичок и видео

Getty (архив)
share

Британският премиер Тереза Мей отклонява вниманието на жителите на Обединеното кралство от вътрешните проблеми на страната, каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде РИА Новости.

"Явно има нещо гнило в Лондон и стопанката на "Даунинг стрийт" 10 се опитва да се спаси от исканата дори от нейните бивши съюзници от Консервативната партия оставка", продължи високопоставената служителка на дипломатическата централа в Москва, припомняйки за проблемите на Мей относно проектоспоразумението между Лондон и Брюксел за излизането на Великобритания от Европейския (Брекзит). "Ето защо изведнъж британската полиция публикува кадри с руски шпиони, които са обвинени от Скотланд ярд в отравянето на бившия полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал", каза още Захарова

Британската полиция вчера обнародва запис, датиран на  4 март и направен в южния английски град Солсбъри. На  кадрите се виждат  Александър Петров (Александър Мишкин) и Руслан Боширов (Анатолий Чепига), които са обвинени в атентата срещу двамата руски граждани с нервно паралитичното вещество "Новичок", да се разхождат из селището.

Скрипал бяха намерени в кома в ранните часове българско време на 5 март. По-късно двамата дойдоха в съзнание.  Лондон обвини  Петров (Мишкин) и Боширов (Чепига) за отравянето. Русия отрича да има нещо общо със случая.

Водещи новини

Още новини