Мистериозно изчезване заплете Аферата Скрипал

  • 10 октомври 2018 15:06

  • 4223
  • 1
Мистериозно изчезване заплете Аферата Скрипал
© Getty (архив)

Аферата Скрипал се заплете заради мистериозно изчезване.

Британски медии днес съобщиха, че не могат са открият бабата на Александър Петров (наричан и Александър Мишкин). Жената от северното руско село Лойгу вчера заяви пред издания от Лондон, че нейният внук е бил награден със званието "Герой на Русия" лично от президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. Жената, чието име според изданията е Нина Фьодоровна Мишкина и е единственият лекар в селището, допълни, че внукът ѝ е записал медицина по неин съвет. Днес обаче бабата на Петров (Мишкин) не е била намерена, за да разкаже подробности за нейния известен роднина. Съселяни предположиха, че жената е заминала при родителите на своя внук, които живеят в порта Архангелск.

Обявяването на родното място на военния лекар се превърна в златна мина за много жители на Лойгу. Съселяни на единия заподозрян за отравянето на бившия полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал изразиха готовност пред "Дейли телеграф" да разказват за своя селски. "Всеки човек искаше от нас 2000 рубли (около 23 паунда)", допълни таблоидът.

Британските власти обвиниха през септември Мишкин (Петров) и неговия колега Руслан Боширов (с друго име Анатолий Чепига) за отравянето на двамата Скрипал в Англия. Москва категорично отхвърля твърденията на Лондон.

Междувременно днес се появи информация, че атентатът срещу Скрипал от март т.г. е бил подготвян дълго време. Заподозрените са дебнели бившия си колега в Чехия през 2014 г. Защо обаче покушението  не се е състояло няма данни. РИА Новости припомни, че преди около три месеца се появиха данни за сътрудничество на Скрипал със специалните служби в Прага.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4223 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.10.10 | 19:00

1
Протестите в Ингушетия (за които писах по-рано) срещу предаването земя на Чечня продължават вече втора седмица.

В столицата Магас хиляди са окупирали централните улици и не се разотиват. Протестът се превърна в постоянен.

Разпънати са палатки, Доброволци готвят храна за митингуващите, на старейши и възрастни са осигурени специални места. Местните служби за сигурност (вкл. ОМОН) са на страната на протестиращите.

Всичко започна с договора подписан на 26.09.2018 между главата на Ингушетия Юнус бек-Евкуров
и този на Чечня Рамзан Кадиров за предаване на около 5% от територията на Ингушетия на Чечня.

Кремъл стоеше зад сделката, обслужвайки (както обикновено) мераците на падишаха на Чечня.

Но това събуди значително недоволство сред гражданите на малката Северно - Кавказка република, което преди дни прерастна в бурна демонстрация, която едва беше овладяна от силите на реда с изстрели във въздуха.

По руските медии (както и българските ...) цари гробно мълчание по темата

Добави коментар

Водещи новини