Тереза Мей обеща революция в имиграционната политика след Брекзит

Getty (архив)
share

Революция в имиграционната политика след излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит) обеща премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей, предаде Скайнюз.

"Като напуснем блока през февурари 2019 г., ние ще променим радикално начина на приемане на работници и служители от други държави. Новата система веднъж завинаги ще сложи край на свободното движение на европейските граждани в нашата страна", заяви стопанката на Даунинг стрийт 10 в комюнике, цитирано от БТА. "Това ще бъде система, базирана на квалификациите на работниците, а не на произхода им. Тази система ще бъде обърната към целия свят и ще привлича хора с такива професионални умения, каквито са ни необходими", допълни британският премиер. По нейните думи новата система ще позволи да се съкрати броят на нискоквалифицираните имигранти и ще помогне на Великобритания да намали имиграцията до устойчиви нива.

Тереза Мей ще опише подробно новата система в реч, която ще произнесе утре на конгреса на Консервативната партия в Бирмингам.

Водещи новини

Още новини