Меркел приветства напредъка в преговорите за Брекзита, но подчерта, че въпросът е в детайлите

  • 11 октомври 2018 07:41

  • 833
  • 0
Меркел приветства напредъка в преговорите за Брекзита, но подчерта, че въпросът е в детайлите
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се приветства постигнатия напредък в преговорите за споразумение за Брекзита и заяви, че иска запазването на близки отношения с Великобритания, особено по въпросите на сигурността, и след като тя напусне ЕС, предаде Ройтерс.

"Надявам се, че има напредък, очевидно има напредък, но понякога проблемът е в подробностите - така че всичко ще бъде уредено, когато бъде уредено", заяви тя на пресконференция след срещата си с холандския премиер Марк Рюте.

По-рано главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние заяви, че е възможно следващата седмица да бъде постигнато споразумение и подчерта, че Великобритания трябва да приеме евентуален контрол върху търговията между Северна Ирландия и останалата част от страната.

Меркел подчерта, че преговорите са в решаваща фаза и колкото по-скоро бъдат приключени, толкова по-добре.

Холандският премиер Рюте заяви на съвместната пресконференция, че е от голямо значение Брекзитът да се състои възможно най-организирано, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
833 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини