Абхазкият премиер, загинал при автомобилна катастрофа, ще бъде погребан в сряда

Pixabay
share

Погребението на премиера на Абхазия Генадий Гагулия, загинал в събота при автомобилна катастрофа, е насрочено за 12 септември, съобщи ТАСС, като се позова на президентската администрация.

Ковчегът с тялото на Гагулия е изложен в къщата му в град Гудаута. Поклонението ще се състои в местния културен дом, а погребението - в родното му село Лихни недалеч от града.

Сепаратисткият премиер загина в събота вечерта, докато се връщаше от летището след посещение в Сирия. В автомобила с премиера се блъсна кола, управлявана от млад абхазец. Дал след инцидента положителна проба за наркотици, той вече е задържан и обвинен. При катастрофата бяха ранени шофьорът на премиера и един бодигард.

Президентът на Абхазия Раул Хаджимба, който пътуваше със същия кортеж, не пострада. Той изрази съболезнования на семейството и близките на премиера, встъпил в длъжност през април тази година.

Независимостта на Абхазия е призната само от няколко страни, включително Русия и Сирия. Грузия смята региона за част от своята територия, въпреки че няма контрол над него от 2008 година.

Водещи новини

Още новини