Български полицай уби мъжа на любовницата си на остров Крит заради наследство (снимки)

share

Гръцката полиция разкри убийците на известен кардиолог на остров Крит. Пълни самопризнания за умишлено убийство направиха двама българи - съпругата на убития и български полицай. Извършителите на убийството са в прокуратурата на Крит. Очакват се тежки обвинения.

След няколко часа разпит задържаният 37-годишен българин, полицай, направи пълни самопризнания. Той разкри, че е убил лекаря по план със съпругата му, с която поддържал интимни отношения. Целта на убийството е и богатото наследство на кардиолога.

Българинът, обвинен за убийството

Медиите публикуваха снимките на двамата, с разрешение на полицията, след като обвиняемите си признаха за извършеното престъпление.

Съпругата на гръцкия кардиолог


Любов и много пари са причините за смъртта на известен гръцки лекар, съобщават днес всички гръцки медии, цитирани от БНР.

Първоначално съпругата на жертвата, 38-годишна българка, отричаше участие, но телефонните разговори с убиеца доказаха, че не само е знаела, но и сама е организирала цялата схема. Целта - да наследи собствеността на лекаря.

Съпругата на гръцкия кардиолог

Според юристи, които следят случая, се очакват максимални присъди и за двамата съучастници.

По информация на БТВ 37-годишният Красимир Карчев е обвинен, че е застрелял с карабина кардиолога Христодулу Каландзаки. По оръжието не са намерени отпечатъци - стрелецът е ползвал ръкавици. Той обаче бил видян от свидетел, когато напускал местопрестъплението. Така историята започнала да се разплита. Красимир Карчев е действащ полицай в полицията в Казанлък, баща му също е бил служител на реда.

Арестуваният е оперативен служител в системата на МВР над десет години Досега не е имал провинения. От миналия петък излязъл в отпуска. Оттогава никой не го е виждал. От полицията в Казанлък се въздържат от коментари с мотива, че обстоятелствата около случилото се в Гърция все още не са доизяснени.

Водещи новини

Още новини