Владимир Путин: „Ехото на Москва” ме залива с лайна

Интернет
share

Руският премиер Владимир Путин обвини основното руско опозиционно радио, че "го залива с лайна" на среща с ръководители на руски медии снощи, чието пълно съдържание бе поместено вчера в официалния му сайт, предаде АФП.

На тази среща в резиденцията му в предградие на Москва Путин грубо нападна главния редактор на радио "Ехото на Москва" Алексей Венедиктов и го упрекна, че твърде лесно се засяга. "Аз не се засягам като ме заливате с лайна от сутрин до вечер, а вие се засягате", каза той.

Путин малко преди това обвини радиото, че отдава предпочитание на САЩ при отразяването на някои теми, по-специално за проекта за противоракетен щит на НАТО в Европа, на който Москва се противопоставя. "Това е служба на външнополитическите интереси на една държава за сметка на друга, за сметка на Русия", заяви Путин.

Путин разкритикува опозицията, включително писателя Борис Акунин, който в сряда обяви, че заедно с други руски дейци е създал "Лига на избирателите", която да мобилизира руснаците за президентските избори."Доколкото ми е известно, той е грузинец по произход. Разбираемо е, че може да е приел зле действията на Русия по време на въоръжения конфликт между Грузия и Русия" през август 2008 г., каза Путин.

Водещи новини

Още новини