Задържаха братя тийнейджъри мароканци за групово изнасилване в Римини

share

Двама тийнейджъри мароканци, заподозрени, че са сред четиримата мъже, които изнасилиха полска туристка и пребиха до безсъзнание приятеля й на плажа в италианския адриатически курорт Римини, бяха идентифицирани в полицейски участък вчера, предаде Асошиейтед прес. Малко по-късно бе задържан трети заподозрян.

Изнасилвачите са идентифицирани от перуанка, която бе подала оплакване, че е била изнасилена от същата група малко след първото нападение, съобщиха италиански медии.

Двамата мароканци, които са братя, се явили в местното полицейско управление, след като са разпознати във видеозапис от камери за наблюдение, разпространен по телевизиите от полицията с надеждата да открие нападателите. Перуанката, която била нападната на шосе недалеч от плажа, дошла в участъка в Римини, където ги идентифицирала.

Агенция АНСА съобщи, че трети заподозрян, представен само като непълнолетно лице от африкански произход, е задържан в съседния град Монтекио ди Песаро благодарение на информацията, предоставена от двамата братя мароканци.

Четвъртият заподозрян, за когото се предполага, че е пълнолетен, се издирва от полицията.

Полската двойка се върна в родината си няколко дни след нападението. Двамата са били в Римини като част от група полски туристи. Приятелят на изнасилената полякиня е бил ударен с бутилка по главата, пребит и ограбен, разкри полицията. Полските власти са започнали собствено разследване на престъпленията срещу техните граждани.

Водещи новини

Още новини