Забраниха фойерверките на Нова година в големи италиански градове

share

Нощта на Нова година е изключително стресираща за животните. Котки и кучета са буквално тероризирани от фойерверките, с които хората отпразнуват настъпването на следващата година.

В тази нощ умират 5000 животни само в Италия, сочат данните на италиански организации за защита на животните. Сред тях има над 500 кучета и още толкова котки, които със сигурност стават жертва на ужаса от фойерверките. Ето защо редица италиански градове взеха мерки и забраниха фойерверките по време на новогодишните чествания, съобщава "Кориере дела сера".

Община Торино налага и доста солени глоби. Онзи който не се подчини на забраната, може да бъде зарадван за новата година с фактура за глоба от 500 евро. Изключения от забраната не се правят.

Подобна забрана е в сила и във Венеция. Там онези, които искат да празнуват подобаващо, могат единствено да се включат в ногодишното къпане във водите на Венецианската лагуна.

В Милано пък фойерверките бяха забранени, защото въздуха е много замърсен и властите се опасяват, че празничната заря само ще влоши екологичната обстановка.

Водещи новини

Още новини