Нов ужас в Германия, сирийски бежанец уби жена и рани други двама с мачете (обновена+видео)

Gettyimages (архив)
share

Мъж, размахващ мачете, уби жена и рани други двама души в южния германски град Ройтлинген, след което бе арестуван от полицията, съобщи в. "Билд", цитиран от Ройтерс.

Новината е потвърдена от полицията, предаде ДПА. Засега няма данни за съучастници в нападението, което е станало в центъра на града. Ройтлинген е в провинция Баден-Вюртемберг. Засега причините за нападението не са известни. То бе извършено в момент на изострено напрежение в Германия, където в петък вечерта мъж застреля девет души в Мюнхен преди да се самоубие, а преди седмица мъж рани петима души с брадва във влак, информира БТА, цитирайки АП.

21-годишен сирийски бежанец, който е кандидат за убежище в Германия, е арестуван за нападението, предаде АФП, като цитира местната полиция. Спор избухнал между мъжа и жената, която той убил с мачете, а после ранил мъж и жена, се казва в полицейско комюнике. Нападателят, който и в миналото е имал подобни прояви, вероятно е действал сам. Мотивите за нападението все още не са известни на полицията.

Няма данни, сочещи, че нападението в германския град Ройтлинген, където сирийски бежанец уби с мачете жена и рани двама души, да е било терористична атака, предаде АФП, като цитира полицията. Нападението е извършено към 16.30 ч. местно време близо до автогарата на Ройтлинген - град в провинция Баден-Вюртемберг с около 100 000 жители, недалеч от Щутгарт. Младежът, който е познат на полицията, бил арестуван минути след убийството. Той е ранявал и други хора, но говорител на полицията каза, че не разполага с информация кога е влязъл в Германия, нито кога е извършил предишните нападения, посочва Ройтерс. "Съдейки по известните елементи, извършителят е действал сам и най-вероятно няма опасност за населението на Ройтлинген и околностите", гласи съобщението на полицията.

Водещи новини

Още новини