Борис Джонсън: Няма да има Трета световна война, ако Брекзитът стане факт

gettyimages (архив)
share

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брекзит) няма да предизвика Третата световна война, каза бившият лондонски кмет Борис Джонсън, предаде Скайнюз.

Политикът, който е сред най-горещите привърженици на идеята Обединеното кралство да напусне политическия блок, отговори на критики, отправени от финансовия министър в правителството начело с Дейвид Камерън – Джордж Озбърн. Икономистът по-рано заяви, че излизането на Великобритания от ЕС ще бъде пагубно за стопанството на Острова. "Съществуването на чудовището от шотландското езеро Лох Нес (Неси) има повече реални основавания от прогнозите на министерството на финансите", каза още Джонсън.

Бившият градоначалник заяви по-рано, че политиката на ЕС прилича на политиката на Адолф Хитлер. Изказването на британеца днес бе разкритикувано от председателя на Съвета на ЕС – Доналд Туск. "Явно господин Джонсън страда от загуба на паметта. Със своите думи той прекрачи всякакви граници", заяви бившият полски премиер.

Британските гласоподаватели ще определят съдбата на европейското членство на страната на референдум, насрочен за 23 юни. Букмейкъри съобщиха, че вероятността Кралството да продължи да членува в ЕС, се е покачила на 73 процента, предаде БТА.

Водещи новини

Още новини