Президентът на Беларус обърка Путин с премиера Медведев

GettyImages
share

Президентът на Беларус Александър Лукашенко трябваше днес да се извинява за грешката си по време на среща с руския лидер Владимир Путин в Минск в навечерието на заседанието на Върховния държавен съвет на Държавния съюз. Той се обърна към руския президент с „Дмитрий Анатолиевич”, т.е. с име и презиме на руския премиер Медведев.

„Уважаеми Дмитрий Анатолиевич ...”, започна Александър Лукашенко, но, осъзнавайки грешката си, веднага опита да се поправи. Вижте, аз за вас говорех, заяви лидерът на Беларус на Владимир Путин. Руският президент предположи обаче, че колегата му си е направил шега, защото парите са в правителството, което се оглавява от Дмитрий Анатолиевич Медведев, съобщи LifeNews.ru.

„Не, не е така”, отговори Александър Лукашенко. Той обясни, че преди срещата са обсъждали рецепти с Дмитрий Медведев и обеща на Путин разкаже за тях в личен разговор.

След този дебат последва и обичайния ред. Лидерът на Беларус призна, че отдавна е чакал пристигането на Владимир Путин. Руският президент от своя страна отбеляза, че се радва, че е в Минск. Путин подчерта, че Държавния съюз се развива успешно и допринася за развитието на интеграцията в цялото постсъветско пространство.

Водещи новини

Още новини