Доналд Туск: Лондон има неприемливи искания

gettyimages (архив)
share

Великобритания има редица неприемливи за нас искания, каза председателят на Съвета на Европейския съюз Доналд Туск, предаде Би Би Си.

Президентът на блока коментира преговорите на британския премиер Дейвид Камерън с държавници от другите 27 страни на блока, които са насрочени за днес в Брюксел за евентуалното излизане на Обединеното кралство от ЕС. "На този етап консултациите показаха, че от двете страни на масата на преговорите има конструктивен дух. "В същото време някои искания на Лондон не могат да бъдат приети от нас, поясни бившият министър-председател на Полша. Ние се надяваме, че господин Камерън да убеди, че може да сътрудничи с другите страни от ЕС", каза още Туск.

Днес правителството на Обединеното кралство внесе в парламента проект за закон, в който е заложено провеждането на референдум за излитане на Острова от ЕС. Срокът на допитването до поданиците на Великобритания е формулиран с думите "До края на 2017 г."

Темата за евентуалното излизане на Британия от ЕС бе коментирана и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Ние искаме да сключим честна сделка с Лондон и искаме Великобритания да се държи почтено с останалите държави от ЕС", каза ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те.

Водещи новини

Още новини