Георгиос Папандреу: Големи реформи очакват Гърция

Getty Images/Guliver Photos
share

Новото коалиционно правителство на Гърция трябва да проведе големи реформи и да реализира споразумението с ЕС за финансова помощ за страната.

Това каза лидерът на управляващата социалистическа партия ПАСОК Георгиос Папандреу при срещата си президента на страната Карлос Папуляс в президентския дворец, предаде ИТАР-ТАСС.


Папандреу подчерта, че днес е исторически момент за Гърция. „Възможността за сътрудничество между много политически сили дава нови шансове, открива нова страница в историята на нашата страна. Смятам, че това ще е основата за мащабни промени, от които се нуждае страната ни и които вече са започнати, и тяхното укрепване, за да бъдат приети и реализирани решенията от 26 октомври, които са жизнено важни както за нас, така и за цяла Европа”, каза той.


На свой ред държавният глава заяви, че у всички е „възникнало усещане за облекчение, защото през последните дни очаквахме формирането на това правителство”. „Това е кабинет, който мнозина носят на плещите си. Ние всички трябва да помогнем той да постигне успех в работата си, която е много важна. Гръцкият народ също очаква това правителство да бъде резултатно”, каза Папуляс.


„Предполагам, че ще го направи”, допълва Папандреу.

Водещи новини

Още новини