Лагард предупреди за „загуба на десетилетие” за световната икономика

Интернет
share

Европейският пазар е в смут, директорът на МВФ Кристин Лагард предупреди за опасност от „загуба на десетилетие” за световната икономика, освен ако държавите не действат заедно срещу заплахите, пише вестник “Сидни морниг хералд”.

„В нашия все по-свързан свят, никоя държава или регион може да действа сама. Тъмни облаци се събират над световната икономика”, каза Лагард в изказване на форум в Пекин.

В Европа, кризата се разпространи и над друга страна-членка, сега Италия и нейния премиер Силвио Берлускони са в центъра на фокуса на безпокойството на инвеститорите. Берлускони бе принуден да обещае, че ще подаде оставка, но опонентите му не вярват в това. някои експерти смятат, че той просто печели още време за маневриране.

Докато гръцката политическа парализа продължава, Италия навлезе в собственото си преддверие на ада. Слд като изгуби обикновено гласуване в парламента по бюджета, Берлускони се огъна под европейския натиск и обяви оттеглянето си.

Все пак той отказа да го направи незабавно, макар реално да изгуби вота показал, че е изгубил мнозинството си в долната камара. Той настоява за избори в началото на следващата година.

Водещи новини

Още новини