Убилият 2-ма в Швеция мъж носил костюм от "Междузвездни войни" (обновена)

gettyimages
share

20-годишен мъж е виновен на смъртта на най-малко двама души в шведското училище, предаде ТАСС.

Очевидец на трагедията в югозападния град Тролхатен разказва подробности около трагедията. Според свидетеля на престъплението в училището е влязъл човек, който е бил облечен като герой от филмовата сага "Междузвездни войни". Нападателят е носил дълги черни дрехи и дълъг меч, а от слушалките се е чувала силна музика, посочва очевидецът. Мъжът е започнал да нанася удари и ранил няколко души.

"Мислехме, че това е някаква шега за Хелоуин, но не беше", каза за телевизия ТВ4 ученик, станал свидетел на драмата.

При атаката пострадаха преподавател и няколко ученици. Вследствие на раните са починали възрастният мъж и едно от децата. Няма за състоянието на другите ранени.

20-годишният нападател, който беше прострелян от полицията, е починал от раните си, съобщи Франс прес, позовавайки се на силите на реда.

Нападателят не е имал криминално досие. Мотивите му за деянието са неизвестни. Служителите на реда обискират жилището на извършителя на нападението.

"Това е черен ден за Швеция", заяви премиерът Стефан Льовен. Шведският крал Карл Шестнадесети Густаф каза, че страната е в шок от случилото се в училището и изрази съболезнования на близките на жертвите.

Водещи новини

Още новини