Камерън: Ще представя конкретни предложения за реформа на ЕС

gettyimages
share

Британският министър-председател Дейвид Камерън обеща да ускори предоговарянето на отношенията на Великобритания с Европейския съюз и да представи скоро конкретни искания, които да осигурят подкрепата му за продължаване на членството на страната в общността на предвиждания до края на 2017 г. национален референдум, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс и АП.

Камерън, който е критикуван от институциите на ЕС и държави членки, че не дава точни подробности за исканата от него реформа, каза, че предложенията му ще са ясни до началото на следващия месец. "Темпото сега ще бъде ускорено и аз отново ще очертая четирите съществени области, в които се нуждаем от промяна, като изложа какви да бъдат тези промени в началото на ноември", заяви той след пристигането си за срещата на лидерите от ЕС в Брюксел.

"Така че ще ускорим темпото и тези преговори преди съвета през декември", каза той, имайки предвид следващата европейска среща на върха на 17-18 декември. "Уверен съм, че можем да постигнем добра сделка за Великобритания, да уредим нещата, които е необходимо да бъдат уредени", каза Камерън след обяд с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Водещи новини

Още новини