Мигрантите могат да помогнат за постигането на просперитет, смята Световната банка

share

Мащабната миграция на хора от бедни страни към по-богати ще промени формата на икономическото развитие на света за десетилетия , но също така ще помогне за слагане на край на бедността и ще увеличи глобалния просперитет, ако потоците имигранти са правилно насочени и регулирани, смята Световната банка, пише The Guardian.

Световният мониторингов доклад за 2015/2016 година , публикуван в началото на годишната среща между Световната банка и Международния валутен фонд сочи, че в света има голямо демографско неравенство, понеже населението в развитите страни намалява, а в слаборазвитите се увеличава.

„Ако спрямо миграцията бъдат приложени правилните политики , то тя може да се превърне в двигател на икономическия растеж. Ако страните със застаряващо население създадат начин бежанците и мигрантите да участват в икономиката- всички ще спечелят. Повечето доказателства сочат, че мигрантите работят усилено и допринасят повече с данъците , които плащат, отколкото да консумират социални придобивки“, заяви председателят на Световната банка Джим Йон Ким.

Водещи новини

Още новини