Ислямисти: Ще напълним улиците на Париж с трупове

flickr
share

“Ще напълним улиците на Париж с трупове.” Тази закана отправи на перфектен френски език член на “Ислямска държава” в ново видео на терористите, съобщиха световните агенции.

Ислямистът призова поддръжниците на групировката да извършват атентати във Франция. След това джихадистът застрелва сирийски войник и рита тялото му от стръмна скала в провинция Хама.

Фанатикът обявява, че неговото послание е адресирано не само до французите, а и до международната общност и всички, “които се борят против Аллах и неговия пророк”.

Президентите на САЩ и Турция Барак Обама и Реджеп Ердоган са обсъдили в телефонен разговор атентата в турския град Суруч, при който загинаха над 30 души. Обама е предложил помощ в борбата срещу “Ислямска държава”. Турция ще предостави военновъздушната база “Инджирлик” на САЩ за въздушни удари срещу джихадистите.

Междувременно турските власти разрешиха изграждането на 150-километрова модулна стена по част от границата със Сирия. Други части в района ще бъдат подсилени с телена ограда заради атаката в Суруч.

Водещи новини

Още новини