Гърците казват Да на Тройката?

gettyimages
share

Гърците може да приемат условията на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд (Тройката), предаде Интерфакс.

Според проучване направено дни преди референдума в неделя, на който гражданите на южноевропейската страна ще решат дали да приемат условията на Тройката, 47% от участниците в допитването са склонни да се обявят в полза на икономиите, за да получат финансиране от страна на ЕС и МВФ. Против условията на международните кредитори ще гласуват 43 процента от анкетираните.

Затварянето на банките, ограниченията на тегленията от банкомати до 60 евро дневно и затрудненото плащане на сметките са станали пречки за нормалното функциониране на бизнеса. Всичко това показва, че жителите на страната са изнервени, коментират от руската агенция.

Според Алексис Ципрас, ако съгражданите му не одобрят програмата на Тройката, то това ще засили позицията на Атина в преговорите с Тройката. В ЕС смятат, че ако гърците приемат предложението на своя премиер, това ще бъде първата крачка към излизането на страната от Еврозоната.

Водещи новини

Още новини