Френският премиер ще върне парите за полета, ама не съвсем

gettyimages
share

Готов съм да платя 2500 евро от моите лични пари за пътуването на моите деца до Берлин, каза френският премиер Манюел Валс, предаде Интерфакс.

С тези думи ръководителят на кабинета в Париж, който в момента се намира във френския отвъдморски департамент Реюнион в Индийския океан, предложи да възстанови част от бюджетните средства, използвани за полета до германската столица в събота, където се игра мач от Шампионската лига между Барселона и Ювентус. "Бих искал да сложа край на този въпрос", категоричен бе Валс пред журналисти от слънчевия остров. Френски медии отбелязват, че сумата не е достатъчна. Журналисти са изчислили колко е струвала на данъкоплатците страстта на премиера към футбола – 22 000 евро.

Валс не скри, че двете му деца са пътували да гледат мача. Той добави, че в правителствения самолет местата за неговите наследници са били резервирани и полетът не е струвал и цент на хазната.

Премиерът бе защитен от държавния глава – Франсоа Оланд. Президентът заяви, че Валс е бил на официално посещение в Берлин по покана шефа на УЕФА Мишел Платини. Двамата французи е трябвало да си говорят за домакинството на страната за Световното първенство по футбол през 2016 г. Опозицията обаче не прие оправданията на стопанина на Елисейския дворец.

Валс, който е от испански произход, е фен на каталунците.

Водещи новини

Още новини