Капитанът на трагичния полет е оставил две сирачета

gettyimages
share

Капитанът на падналия във Френските Алпи самолет А320 бе един от най-добрите ми колеги, каза бивш колега на Патрик Зондерхаймер пред Би Би Си.

Според служителя на нискобюджетната компания Germanwings командирът на полета е бил женен и имал две деца. Днес бях разкрити нови подробности около трагедията, разиграла със самолета на 24 март 2015 г. По-рано бе съобщено, че Зондерхаймер е излязъл от пилотската кабина, която е била заключена от Андреас Лубиц, който е причинил своята и на още 149 души смърт. Командирът е отишъл до тоалетна и неговия подчинен се е възползвал от липсата на началника си. Капитанът се е опитал да използва брадва, за да се върне на управлението на самолета.

Заради трагедията днес компанията-майка на Germanwings - Lufthansa постанови, че по време на полет в пилотската кабина по време на полет трябва да има най-малко две оторизирани лица.

Днес представител на германска клиника в западния град Дюселдорф потвърди, че Лубиц е бил пациент на здравното заведение. "Летецът обаче не се лекуваше в нашата болница от депресия", заяви Сюзане Допхайде пред РИА Новости.

Сред 150-те жертви има и семейство от Узбекистан. Съпрузите Ербол Иманкулов и Айжан Исенгалиева били на екскурзия в Европа, когато решили да променят маршрута и да отидат в Барселона за мача между футболните клубове Барселона и Реал Мадрид. Направили това, за да доставят удоволствие на 26-годишния си син Адил, който пътувал заедно с тях. Сестрата на Адил - 14-годишната Диана, пропуснала
екскурзията, защото не получила виза, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини