Окончателно: Берлускони е невинен за Бунга-Бунга

gettyimages
share

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони бе оправдан по делото за злоупотреба с власт и секс с непълнолетни лица, предаде Би Би Си.

Най-високопоставените магистрати на апенинската държава – членовете Касационният съд след 9-часово инфарктно заседание отхвърли искането на прокуратурата да се възобнови делото, станало известно като Бунга-Бунга, като бяха определени оргиите във вила на политика край северния град Милано. Берлускони бе осъден по обвиненията през 2013 г., през следващата година обаче той обжалва и спечели. Обвинението се опита да поднови процеса, но искането му бе отхвърлено.

Делото бе повдигнато заради аферата на политика с арабската имигрантка Карима ал Махруг (Руби), разкрита през 2010 г. Берлускони бе обвинен, че се обадил на полицейско управление и поискал танцьорката, арестувана за кражба, да бъде освободена. Той също бе обвинен, че е имал сексуална връзка с тогава непълнолетната тунизийка.

Въпреки решението на Касационния съд, Берлускони е съден за подкупване на свидетели по Рубигейт и политическа корупция. Той наскоро приключи общественополезния си труд за фондация "Свети дух". Политикът трябваше да се работи безплатно заради присъда, получена по дело за данъчни измами.

Водещи новини

Още новини