Берлускони: Ще направя Италия по-добра

  • 11 март 2015 15:45

  • 1371
  • 1
Берлускони: Ще направя Италия по-добра
© gettyimages

Бившият италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, който бе обявен от най-висшата италианска съдебна инстанция Касационния съд за невинен по така нареченото дело Рубигейт, се чувства много облекчен след това съдебно решение, предаде ДПА, като цитира личния лекар на Берлускони Алберто Дзангрило.

"Говорих с Берлускони и мога да кажа, че звучеше много облекчен", разказа лекарят. Темата за оневиняването на бившия премиер по делото за секс срещу заплащане с непълнолетната проститутка Карима ел Махруг, известна като Руби, и за злоупотреба с власт е водеща за италианската преса днес. Съдът взе решението след дебати, продължили 9 часа, припомня в. "Кориере дела сера". Първата реакция на Берлускони беше да благодари на магистратите и да подчертае, че това е хубав ден за италианската политика, за правовата държава и за правосъдието.

Берлускони обеща да се върне веднага на политическата сцена, допълва изданието. Грози го обаче ново съдебно разследване, така нареченото "Руби 3". Следователи от Милано разследват общо 45 души за корупция и неверни показания в съда, дадени по време на процеса "Рубигейт". Сред тези 45 души са 21 момичета, присъствали на партита във вилата на Берлускони в град Аркоре. Те дадоха показания в съда в полза на Берлускони. Две от момичетата обаче са склонни сега да сътрудничат на разследващите, посочва в. "Кориере дела сера". Подозира се, че момичетата продължават да получават пари от Берлускони.

Разследва се и мароканката Руби, която води доста охолен начин на живот. За оралната хигиенистка Никол Минети, лекувала Берлускони, а после станала негово доверено лице и избрана за областен съветник в Ломбардия, се подозира, че получава по 15 000 евро месечно от Берлускони. Минети заедно с импресариото Леле Мора и с журналистът Енрико Феде бяха осъдени по друг процес за склоняване към проституция на момичета, сред които и самата Руби, присъствали на партитата във вилата на Берлускони след като избухна скандалът "Рубигейт". На Минети беше наложена и забрана от пет години да заема избираема длъжност и тя вече не е областен съветник.

Берлускони бе оневинен вчера с аргумента, че той не е знаел, че се среща с непълнолетна проститутка, пише в. "Република". Сега Берлускони обещава да се върне в политиката, за да направи Италия по-добра, допълва изданието.

За Берлускони кошмарът приключи, обобщава в. "Стампа". Италианският в. "Джорнале" собственост на клана Берлускони пък посочва, че прокурорката Илда Бокасини от първоинстанционния съд, разглеждал делото "Рубигейт" и осъдил Берлускони на 7 години затвор и доживотна забрана за заемане на избираема длъжност, трябва да се срамува, че е съсипала живота на един човек.

Последвайте канала на

БТА
1371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Свирчо

2015.03.11 | 20:19

1
Оралната хигиенистка Минети !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини