Ето го убиеца от Копенхаген (снимка)

Getty Images/Guliver
share

Убиецът от Копенхаген е излежал присъда за нападение в метрото само преди няколко седмици, съобщава TV2. 22-годишният Омар Абдел Хамид ал-Хюсеин е бил осъден, след нападение с нож е метрото през 2013 г.

Днес сутринта полицията в Копенхаген го застреля на гара Норебро. В Омар бяха намерени два пистолета. При претърсване на района униформените са открили още дрехи и автоматично оръжие. Все още не са ясни мотивите, накарали Омар Хюсеин да нападне кафенето и след това да стреля пред синагогата, припомня "24 часа".

Полицията в норвежката столица Осло бе приведена днес в повишена готовност заради двете въоръжени нападения вчера в Копенхаген, съобщи ТАСС. Макар да са въведени засилени мерки за сигурност, равнището на терористични заплаха не е променено.

Норвежките специални служби внимателно следят представителите на радикални групировки в страната. Не трябва обаче да се вземат прибързани решения, основани на страха. Това ще е победа за терористите, смятат властите.

Финландската полиция също засили охраната на синагоги и други обекти, които биха могли да станат мишена на терористи, съобщи министерството на вътрешните работи в Хелзинки.

Водещи новини

Още новини