Главният редактор на "Шарли Ебдо" е убит от ислямистите (обновена)

gettyimages
share

Главният редактор на френското списание "Шарли Ебдо" Стефан Шарбониер (Шарб) е сред жертвите на днешното нападение срещу редакцията на медията в Париж, предаде Би Би Си.

Френските власти започнаха да обявяват имената на загиналите. Сред намерилите смъртта си има още трима служители на медията. Това са карикатуристите Жан Кабю (Кабю), Жорж Волински (Волински) и Бернар Верла (Тиню). Днес трима ислямисти, въоръжени с автомати и гранатомет, нахлуха в сградата на изданието и откриха огън. При нападението загинаха най-малко 12 души, след които и двама полицаи.

Днес президентът на страната Франсоа Оланд обяви, че извършителите на нападението ще бъдат намерени и наказани. Заради атентата по улиците на Париж бяха изкарани допълнителни полицейски части и подразделения на френската армия. Кметът на столицата на страната Ан Идалго призова жителите на града да излязат на шествие срещу насилието утре вечерта.

Стана ясно името на още един от загиналите при днешната терористична атака в Париж. Това е Бернар Марис, икономист и хроникьор към "Франс интер”, предаде АФП. 68-годишният Марис е бил сътрудник и на „Шарли Ебдо” и е писал материали под псевдонима "Чичо Бернар”.

Водещи новини

Още новини