Ангела Меркел в бурен валс с Адолф Хитлер

share

Гърците сравниха позицията на Германия по отношение на закъсалата в дългова криза с политиката на нацисткия водач Адолф Хитлер, предаде Би Ти Ви.

Недоволни от позицията на Берлин граждани на южната ни съседка организираха протест пред посолството на Федералната република в Атина. Актьорите пресъздадоха сцена от Втората световна война. Войник от армията на Третия райх убива гъркиня, нейното дете и православен свещеник. "Германия превзе Гърция. Нашите бащи се бориха с германците, а сега те идват и изкупуват Гърция на унизителни цени. Няма да има приватизации, няма да продадем страната си", казва един от участниците в протеста.

Много гърци са против масовата приватизация. Това е едно от сновните искания на чуждестранните кредитори и най-вече Германия. В Атина вчера пристигна и Филип Рьослер. Германският министър на икономиката стана зрител на спектакъла, в който актьор с хартиена маска на канцлера Ангела Меркел танцува валс с Адолф Хитлер.

Междувременно проблемите около спасителните заеми продължават. От Атина твърдят, че вече са се споразумели с Международния валутен фонд, но инспекторите на фонда казват, че преговорите за поредния транш още не са приключили.

Водещи новини

Още новини