Кристалина Георгиева: Кризата няма да е вечна

gettyimages
share

Ще работя в дух на сътрудничеството с Европейския парламент, каза Кристалина Георгиева по време на изслушваното за поста заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за бюджета и човешките ресурси в Европейския парламент.

Трябва да използваме добре нашите ресурси и таланта на служителите си. Един от най-важните въпроси е дали парите на гражданите на Европейския съюз са гарантирани. Много от нашите граждани изпитват трудности и трябва да облекчим техните трудности. Европейският бюджет трябва да възстанови доверието в ЕС на хората. Бюджетът на ЕС трябва да бъде ориентиран към създаването на нови работни места, допълни тя пред законодателите на 28-те. Георгиева заяви, че трябва да се обърне внимание върху икономическия растеж. "Кризата няма продължи вечно", допълни тя.

"Важно е да се борим с финансовите злоупотреби с европейските средства. Трябва да има ефективен контрол и относно отчетността от страна на националните правителства и международните организации. Посегателствата с европейски средства е посегателство и върху европейската идея. Ето защо ще работя и за създаването на институцията европейски прокурор", категорична бе Георгиева.

"Необходимо е да направим европейската кариера по-привлекателна и застъпвам идеята съотношението между мъже и жени да бъде равно", каза още кандидатът за заместник на Жан-Клод Юнкер.

Георгиева посочи и необходимостта от разбиването на трафикантските мрежи, като метод за борба срещу нелегалната имиграция в 28-те.

"Ще трябва да де се търсят нови хора, които да заместят отиващи в пенсии служители, като е непроходимо да се обърне внимание на жените и на изолираните хора", каза още българският еврокомисар.

 

 

 

 

 


Водещи новини

Още новини