Синът на Папандреу е безработен

Guliver / Getty Images
share

Икономическата криза в Гърция стигна до самия връх. 29-годишният син на министър-председател Георгиос Папандреу не може да си намери работа въпреки произхода и отличното си образование, съобщава вестник "Вима".

Андреас Папандреу е завършил социология и статистика в университети в Норвегия и Великобритания.

"В момента компаниите не назначават нови служители и не отделят средства за нови назначения и поради тази причина срещам трудности при намирането на работа", призна той пред изданието.

По думите на Андреас той не се възползва от името на баща си и не казва, че е син на най-влиятелния човек в страната. Когато го запитали дали има някаква връзка с министър-председателя на Гърция, той отговарял, че става дума просто за съвпадение на имената.

В неделя протестите срещу строгите мерки за бюджетни икономии, предприети от правителството на Папандреу, ескалираха отново, след като група гръцки младежи нахлу в информационното студио на гръцката обществена телевизия и прекъсна новинарските емисии. Младежите издигнаха плакат:

"Спрете да гледате телевизия и излезте на улиците." По същото време полицията използва палки и сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрация на студенти пред парламента.

Вчера медицински работници образуваха жива верига пред сградата на здравното министерство в Атина в знак на протест срещу драстичните съкращения на заплати, субсидии и персонал.

Водещи новини

Още новини