Премиерът Георгиос Папандреу: Гърция няма да фалира

  • 12 септември 2011 09:16

  • 1490
  • 1
Премиерът Георгиос Папандреу: Гърция няма да фалира
© gettyimages

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу обеща, че ръководеното от него правителство ще предприеме всички възможни мерки да избегне фалита, предаде Би Би Си.

Атина ще положи усилия и да остане в клуба на страните, използващи еврото, допълни той. В реч в Солун министър-председателят на южната ни съседка заяви, че всяко едно забавяне ще има много сериозни отрицателни последици за държавата. Той също обяви, че банките, получили средства от държавата за излизане от дълговата криза, ще бъдат национализирани.

Мисията на Европейския съюз и Международния валутен фонд обяви миналата седмица, че очаква от Атина нови мерки за съкращаването на бюджетна в замяна на получаването на поредния кредитен транш от 8 млрд евро. След това кабинетът реши за моментално съкращение на заплатите на работещите в държавни фирми и съкращаване на държавните служители с 20 000.

Междувременно министърът на финансите на Гърция Евангелос Венизелос обяви, че темповете на свиване на икономиката на Гърция ще бъдат съкратени, като до края на годината ще достигнат 5%.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ффф

2011.09.13 | 08:05

1
Дано.защото заради вас ще заминем и ние преди да сме вкусили от плодовете на ЕС.

Добави коментар

Водещи новини