Юлия Тимошенко: Москва е манипулирала моите думи

share

Бившият украински опозиционен лидер Юлия Тимошенко обяви, че разпространен в интернет запис от неин телефонен разговор, е бил манипулиран, така че тя да звучи още по-антируски настроена, предаде АФП.

В акаунта си в Туитър Тимошенко обвини руските специални служби (ФСС), че са манипулирали разговора. Това твърдение много трудно може да бъде проверено, отбелязва АФП. Бившата премиерка на Украйна, която сега оглавява партия "Баткившчина" ("Отечество") визира разпространен в интернет двуминутен телефонен разговор с неин приближен, депутата от Партията на регионите Нестор Шуфрич. Според разпространения в интернет запис Тимошенко казва първо, че е "готова да вземе една картечница и да изстреля куршум в главата на този мръсник", визирайки очевидно Владимир Путин.

Бившата украинска премиерка увери, че пасаж, в който тя говори за използване на ядрено оръжие срещу руснаците в Украйна, е манипулиран. "Какво ще правим с осемте милиона руснаци, които остават на територията на Украйна? Те са чумави", пита, според записа, Шуфрич. Пак според записа, Тимошенко отвръща: "Мамка му, трябва да ги избием с ядрено оръжие".

Днес бившата украинска премиерка заяви: "Този разговор действително се проведе. Но частта относно осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. В действителност аз казах, че руснаците в Украйна са украинци. Добър ден, ФСС и извинете за псувните", написа в Туитър Тимошенко. В друга част от разговора, чиято автентичност Тимошенко не оспорва, тя казва, че "ще използва всичките си контакти, ще преобърне целия свят, за да не остане от Русия дори едно опожарено поле".

Водещи новини

Още новини