Джон Кери заплаши Русия със санкции

share

Държавният секретар на САЩ Джон Кери осъди действията на Русия в Крим с думите: „невероятен акт на агресия", съобщи Ройтерс.

По думите му руското ръководство е направило „зашеметяващ, но осъзнат" избор, давайки разрешение за военни действия на територията на друга държава, пише "24 часа".

Кери подчерта, че действията на Русия могат да имат „много сериозни последствия". Той не изключи възможността за въвеждане на санкции и икономическа изолация на Русия.

Осен това ръководството в САЩ обмисля визови и инвестиционни ограничения. „Не може просто така да се вземат под предлог абсолютно изфабрикувани причини, за да се атакува друга държава през 21-ви век", е казал още Кери.

Американският държавен секретар предупреди Русия, че страната рискува да загуби членството си в Г-8 заради изпращането на войски в Крим, допълва АФП. Кери е предупредил президента на Руската Федерация Владимир Путин, че ако това продължава, не само ще изгуби председателството на Г-8 в Сочи, но може да изгуби и самото членство на страната си в организацията.

Водещи новини

Още новини