Агресорът от Тенерифе бил фантазьор, измислял си приятелки

share

Шотландската полиция ще разследва дали българският скитник, който е главният заподозрян за обезглавяването на британска гражданка на испанския остров Тенерифе, не е свързан с неразкрити престъпления в региона, след като стана ясно, че българинът е работил в Единбург, пише „Дейли телеграф”.

 

Неговият бивш съквартирант в шотландската област Лейт, 36-годишният Влад от Словакия, е заявил, че заподозреният Деян Деянов е прекарвал часове в пушене на наркотици и „жалване” за това, че няма приятели.

Според Влад Деянов е бил фантазьор, който се е хвалил с богатото си семейство и с многото си приятелки, въпреки че при него никога не е идвала жена.

Словакът свидетелства, че Деянов е напуснал Шотландия преди около година, след като е загубил работата си в строителната индустрия.

Преди три месеца обаче българинът се е появил изненадващо, но Влад е отказал да го приеме.
Говорител на полицията оповести, че ще бъде проведено разследване, за да се разбере дали Деянов няма връзка с престъпления с упражняване на насилие в региона.

Той добави, че властите в Тенерифе не са се свързали с шотландските си колеги.
Междувременно охранителят, който е бил нападнат от Деянов в Тенерифе преди 4 месеца, разказа за случилото се. „Нямах никакво съмнение, че иска да ме убие.

Той е най-лудият човек, когото съм виждал, и е направо невероятно, че са го пуснали под гаранция”, заяви нападаният човек.

Водещи новини

Още новини