Eврейска организация е на път да залови 4 нацисти в Германия

share

Центърът "Симон Визентал" - еврейска организация, която издирва нацисти от Втората световна война обяви, че е попаднала на следите на четирима предполагаеми нацистки военнопрестъпници в Германия , предадоха АП и ИТАР-ТАСС. Материалите вече са предадени на компетентните органи, съобщи в Мюнхен директорът на израелското отделение на центъра Ефраим Зуроф.

Сред предполагаемите нацистки престъпници е надзирателка в бившия концентрационен лагер "Освиенцим". Нейните данни и материалите по още едно дело се намират в Центъра за разследване на престъпленията на националсоциализма в Людвигсбург.

Други две дела са предадени в прокуратурите на Берлин и Северен Рейн-Вестфалия. Засега не са издадени обвинителни актове.

Успехите в откриването на нацистките престъпници се дължат на засилената кампания в Германия с плакати и обявени награди, организирана от Центъра "Симон Визентал".

Наградите за информация за вероятното местонахождение на такива престъпници достигат до 25 хил. евро, ако се стигне до арест и присъда.

Общо са получени сигнали за 108 издирвани лица.

Водещи новини

Още новини