Камерън оставил секретни документи без надзор във влак

share

Служители на Даунинг стрийт твърдят, че тайни на Великобритания не са били изложени на риск, след като днес във в. "Дейли мирър" се появи снимка, показваща официалното червено куфарче с документи на премиера Дейвид Камерън, оставено без надзор на масичка във влак, съобщи БТА, цитирайки АП.

На снимката на първа страница в днешното издание на вестника се вижда известното износено червено куфарче с надпис "министър-председател", очевидно оставено без надзор, когато Камерън напуснал през уикенда мястото си във влака за Шотландия. Вестникът твърди, че други пътници са можели спокойно да претършуват книжата и да узнаят секретните планове за военни действия в Сирия или подробности за разногласията с Русия по политиката към Сирия.

Даунинг стрийт обаче излезе с изявление, че телохранителите на Камерън са били там и куфарчето не е останала без надзор. Преди време правителствени лаптопи, съдържащи поверителна информация, бяха забравени в градския транспорт и това принуди затягане на правилата за сигурност.

Водещи новини

Още новини