Силвио Берлускони изгони мафиоти от изборните листи

share

Силвио Берлускони прочисти изборните си листи от неподходящи кандидати, предаде АФП.

От списъците с кандидати за предстоящия парламентарен вот на 24 и 25 февруари вече са изключени политиците с предполагаеми връзки с мафията или сексапилни създания, пораждащи полемика дали са достатъчно компетентни за депутатки. Сред изключените политици е Никола Козентино, бившият държавен секретар в министерството на икономиката, срещу когото има издадена заповед за арест заради връзки с мафията. Козентино беше спасен от ареста само заради досегашния си депутатски имунитет. Той до последно се е мъчил да убеди Берлускони да го остави в листите, но е бил изключен вчера вечерта. Един от най-приближените на Берлускони хора, неговият бивш сътрудник, сенаторът Марчело Дел'Утри, осъден на 7 години затвор заради съучасничество с мафията, но обжалващ сега
присъдата си, също беше изхвърлен от листите. Допитванията до общественото мнение показват, че партията на Берлускони Народ на свободата ще спечели второ място на изборите.

Същевременно коалицията Граждански избор на досегашния премиер Марио Монти получи подкрепата на актрисата Моника Белучи, която обяви в Туитър, че Монти е свършил чудесна работа за Италия, пише в. "Кориере дела сера".

Водещи новини

Още новини