Отровен паяк "затвори" хипермаркет в Германия

Internet
share

Паяк, предполага се силно отровен, е бил открит в петък в плик с банани в големия хипермаркет „Реал" в град Бексбах, провинция Саар. Бананите са били внесени от Колумбия.

Паякът е бил забелязан от работник в магазина, който веднага е информирал ръководството на магазина. Следите на 8-кракото членестоного обаче се загубили и последствията се оказали силно негативни за германския хипермаркет с площ 5 хиляди квадратни метра. Той е бил затворен за търсене на отровното членестоного.

В търсенето се включили експерти от зоопарка, разположен в близост в Нойнкирхен, както и полиция. Група от 30 души е проверявала всички помещения. Загубите, нанесени на магазина, са били огромни по думите на представител на веригата хипермаркети „Реал".

Експертите не изключват паякът да е от рода Phoneutria, който достига размер на краката до 13 см. Неговото ухапване е опасно за човека и застрашава живота му. Този вид паяци, населяващи Централна и Южна Америка, са носители на неуротоксин, който поразява нервните клетки.

Водещи новини

Още новини