Руби най-после се появи на делото срещу Силвио Берлускони (обновена)

share

Скандалната мароканка Карима ел Махруг, позната като Руби, заради която Силвио Берлускони отново е съден, се появи за първи път от началото на делото в съдебната зала, предадоха световните агенции.

Двайсетгодишната дама, облечена с черно палто с кожена яка, с черни ботуши, със сив шал и с разпусната дълга коса, бепосрещната пред сградата на съда в Милано като истинска звезда. Руби пристигна в компанията на приятеля си, съдържателя на дискотеката, в която тя е работила като танцьорка. Мароканката роди преди повече от година дъщеричка от приятеля си и оттогава се постара да не привлича медийното внимание върху себе си. Преди това в редица интервюта тя разказваше за познанството си с Берлускони и за гостуването си в неговата вила в Аркоре край Милано.

Руби трябваше да се яви в съда още през декември, но се оказа, че е на почивка в Мексико. Заради това тя трябваше да плати глоба от 500 евро. Днес Руби ще говори в съда в качеството си на свидетел на защитата по делото срещу Берлускони. Можеше обаче изобщо да не се стигне до нейните показания, защото още в началото на съдебното заседание адвокатите на Берлускони настояха делото срещу него да бъде временно прекратено, докато минат кампанията за парламентарните избори и самите избори, насрочени за края на февруари. Искането на защитата бе отхвърлено и на 28 януари прокурорите ще произнесат речите си, а на 4 февруари ще бъдат пледоариите на защитниците на Берлускони. После би трябвало да бъдат насрочени още две дати, едното за отговорите на адвокатите и другото за произнасяне на присъдата.

Берлускони е съден за склоняване към проституция на непълнолетна и за злоупотреба с власт. Твърди се, че е платил за секс услугите на мароканката и че е настоял да я освободят от ареста, където тя е била заради кражба през 2010 г. И Берлускони и Руби отричат да са имали сексуална връзка. Берлускони не отрича познанството си мароканката, но твърди, че само й е помагал финансово, за да може тя да отвори козметично студио и да спре да проституира. Според италианските медии обаче нещата не стоят така.

Медиите публикуваха доста разпечатки от телефонни разговори, в които Руби казва, че е получавала предложения от Берлускони да си затваря устата, в замяна на което ще бъде покрита със злато. Ако вината на Берлускони бъде призната, той рискува до 3 години затвор заради склоняването към проституция и до 12 години затвор заради злоупотребата с власт. Берлускони отхвърля и второто обвинение и твърди, че поискал полицията да пусне мароканката, защото си мислел, че тя е роднина на тогавашния египетски президент Хосни Мубарак и така щял да бъде избегнат дипломатически скандал.

Водещи новини

Още новини