Съпругата на лидера на "Хамас" Синуар носи чанта за 32 000 долара

Gettyimages
share

Съпругата на лидера на "Хамас" Яхия Синуар - Самар Абу Замер, бе нападната онлайн, след като е била заснета да носи дамска чанта от линията "Бъркин" на стойност 32 000 долара, докато тя и семейството ѝ са се укривали, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3165

"Дали съпругата на Синуар е влязла в тунела с него на 6 октомври, докато носи чанта на "Бъркин" (Birkin), която се оценява на 32 000 долара?! Оставям коментара на вас", написа в "Екс" полковник Авихай Адраи, говорител на израелските сили.

"Докато хората в Газа нямат пари за палатка и за стоки от първа необходимост, виждаме примери като специалната любов към парите на Яхия Синуар и съпругата му", добави той.

"Хамас" ще надживее лидера си

Кадрите са от 6 октомври 2023 г., ден преди нападението на "Хамас" срещу Израел, и на тях се вижда как Синуар, двете му деца и Абу Замер минават през тунел. Във видеото тя носи чанта от френската модна линия "Бъркин".

Луксозните чанти от линията "Бъркин", произвеждани от френската компания "Ерме", струват десетки хиляди долари. 

"Да. Това изглежда е черна чанта модел 25 от линията "Бъркин" на "Ермес", която е с пазарна стойност 32 500 долара, но за да получи човек право да купи такава, трябва да закупи стока от "Ерме" за още 32 500 долара (същата стойност)", написа в "Екс" авторката Емили Заноти. 

"Да кажем, че са откраднали 65 000 долара от жителите на Газа, само за да купят чанта на съпругата на Синуар", добави тя. 

Синуар, който стои зад нападенията на 7 октомври, бе убит в четвъртък от израелски войници в Рафах. Той притежава богатство на стойност няколко милиона долара, но това дори не се доближава до милиардите, лично натрупани от Исмаил Хания и Халед Машал.

Най-малко 1200 души бяха убити, а 252 израелци и чужденци бяха взети за заложници при нападенията на "Хамас" срещу израелски общности в близост до границата с Газа на 7 октомври. От останалите 97 заложници повече от 30 са обявени за мъртви. От 2014 г. и 2015 г. "Хамас" държи в плен и двама израелски цивилни, както и телата на двама войници, убити през 2014 година.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3165

Водещи новини

Още новини