Израел: Убихме командир на спецподразделение на "Хизбула"

Getty images (архив)
share

За убийството на високопоставен командир на специално подразделение на проиранската и действаща в Ливан терористична групировка "Хизбула" съобщиха от пресцентъра Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ).

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3061

"При оперативни действия в района Мис ал Джебел, в Южен Ливан, бе ликвидиран Хариб аш Шаджаа. Той командваше противотанков отряд от състава на "Радуан" (подразделението за специални операции на мюсюлманските екстремисти). Аш Шаджа бе отговорен за много нападения срещу северната част на Еврейската държава, отнели живота на десетки наши мирни съграждани", заявиха военните.


"В хода на операцията на ЦАХАЛ също така бяха унищожени много ракетни установки", написа израелската медия нюзру.

Междувременно британската информационна агенция "Скайнюз", която се позова на арабски източници, предаде: При снощния въздушен удар на израелските сили срещу Бейрут е ранен високопоставеният чиновник на "Хизбула" Уафик Сафа. Състоянието му е критично.

Смъртоносно - Израел удари центъра на Бейрут

"В отговор на понесените тежки загуби в жива сила и техника ръководството на терористичната групировка създаде Централен оперативен щаб. Неговата цел е да ръководи и координира действията на бойците от "Хизбула" по места", това съобщи от своя страна "Ройтерс".

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3061

Водещи новини

Още новини