Ирански депутати поискаха от ръководството на страната да разреши производство на атомно оръжие

Getty images (архив)
share

"Група депутати от иранския парламент (Меджлиса) поиска от ръководството на страната да даде зелена светлина за производството на атомно оръжие", това предаде израелската медия нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3032


"Днес нито една световна организация, нито САЩ и Великобритания не могат да упражнят натиск върху ционистите (Еврейската държава), а те може да ни нападнат всеки момент. Ето защо 39 законодатели подписаха и изпратиха писмо до Висшия съвет за национална сигурност. Ние предлагаме да се преразгледа отбранителната доктрина на Ислямска република Иран", заяви членът на парламентарната комисия по култура Хасан Али Ехляки.

"Отбранителната доктрина на Иран, съгласно разпореждане на върховния ръководител на страната Али Хаменей, не предвижда създаване и употреба на атомно оръжие, защото това противоречи на нормите на исляма", добави цитираното издание.

"Въпреки това Ислямската република от години прави опити да създаде атомно оръжие. Според данни на западни разузнавателни служби Техеран е много близко до създаването на такова оръжие", посочи още нюзру.

Иран показа видео от Атомния център в Исфахан

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3032

Водещи новини

Още новини