Отправиха смъртни закани към лидера на "Хамас"

Getty images (архив)
share

"Отправиха смъртни закани към лидера на палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа терористична групировка "Хамас" Яхия Синуар (на снимката)", това написа израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3032

"На листовки, с неизвестен автор, водачът на палестинската екстремистка организация е предупреден, че той може да последва съдбата на лидера на проиранската и действащата в Ливан групировка "Хизбула" Хасан Насрала, убит при израелски удар в Бейрут на 24 септември тази година", добави изданието.

"Няма толкова дълбоки тунели, където да можеш да се скриеш. Питай Насрала по този въпрос", пише още на парчетата хартия, продължи разказа си мигнюз.

Израелските сили за отбрана: Хасан Насрала няма повече да тероризира света

"На листовките Синуар е изобразен в пясъчен часовник. Това е намек, че времето му изтича", посочи още цитираната медия.

На изображението под водача на "Хамас" са нарисувани бившият лидер на палестинската терористична организация Исмаил Хания (убит на 31 юли 2024 г. в Техеран), Мохамед Деиф - командирът на военното подразделение на палестинските терористи (ликвидиран в ивицата Газа на 13 юли тази година) и на Салех ал Арури, организатор на редица удари по Израел (убит при удар на Въоръжените сили на Еврейската държава в Бейрут на 2 януари 2024 година)", допълни изданието.
 

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3032

Водещи новини

Още новини