Израелската армия съобщи, че е започнала "ограничена" сухопътна операция в Ливан

Novini.bg/ Canva
share

Израелската армия съобщи, че е започнала "ограничена и локализирана" сухопътна операция срещу "Хизбула" в Южен Ливан, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2741

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) започнаха "целенасочени наземни рейдове, базирани на прецизна разузнавателна информация", се казва в изявление на армията, публикувано в социалната мрежа "Екс". "Целите са разположени в села близо до границата и представляват непосредствена заплаха за израелските общности в Северен Израел", пише още в текста. Сухопътните сили са подкрепени от ВВС, които нанасят "прецизни удари" по военни мишени в района.

ЦАХАЛ посочват в изявлението си, че "продължават да работят за постигане на целите на войната и правят всичко необходимо, за да защитят гражданите на Израел и да върнат жителите на Северен Израел по домовете им".

САЩ изпращат още няколко хиляди военни в Близкия изток, за да защитят Израел

Текстът бе разпространен в "Екс", след като часове по-рано говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър съобщи, че Израел е информирал Вашингтон за извършването на ограничени сухопътни операции в Ливан, предава БТА.

Представител на ливанските сили за сигурност тази вечер каза пред ДПА, че засега няма израелски танкове, разположени близо до ливанската граница.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2741

Водещи новини

Още новини