Хамас разстреля майка на две деца с 90 куршума

Getty images (архив)
share

С 90 куршума бе застреляна Ислям Хиджази – майка на две деца и ръководителка на на благотворителната организация Heal Palestine ("Да излекуваме Палестина"), предаде израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2656

Трима въоръжени членове на палестинската терористична групировка Хамас разтреляха жената пред болница в град Хан Юнис – в южната част на палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа.

Според очевидци на трагедията Хиджази е отказала да даде пари на екстремистите, дадени на нейната организация за хуманитарни цели.

От Heal Palestine заявиха: Ислям бе майка на две малки деца. Тя бе хуманист с високи професионални и морални качества. Тя остана в ивицата Газа, за да помага на хората.

Снимка: Heal Palestine

През последните няколко месеца южната част на ивицата Газа се появи мафия, която убива, ограбва и тероризира невинни хора. Трябва да ѝ обявим война, заяви местният жител Ияд Хадер в социална мрежа.

По думите на политическия анализатор Хюсеин Джамал: За съжаление, това не е първото убийство, извършено от Хамас след отказ да ѝ се дадат пари. Госпожа Хиджази бе известна личност в ивицата Газа. Заради това тази трагедията стана публично достояние.

По-късно родителите на убитата казаха: Получихме съобщение от Хамас, че дъщеря ни е застреляна по погрешка. Това бе по-голям шок от новината за убийството на нашето дете. Как може да изстреляш 90 куршума само заради това, че си объркал колата?

 

Шефът на Хамас е убит?

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2656

Водещи новини

Още новини