Войната в Ливан слага на пауза обработката и доставка на пратки за страната

gettyimages
share

"Български пощи" информира за забавяне при обработката и доставката на пратки за Ливан. От там допълват, че страната е в състояние на война от 12.09.2024 г. и ливанският пощенски оператора не може да изпълнява функциите си.

Освен това са отменени редица полети и са затворени множество пътища. Всички тези обстоятелства влияят върху пощенските услуги.

Припомняме, че напреженеито между Израел и Ливан ескалира, след вълните от взривове на пейджъри и уоки-токита, които раниха хиляди и убиха десетки бойци на "Хизбула". Дни след това Израел обяви нова фаза на войната в Газа. Израел започна да нанася ежеднвени удари по цели на "Хизбула" в Ливан.

"Хизбула" потвърди смъртта на високопоставен командир

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала обяви, че Израел са преминала всички червени линии с взривовете на пейджърите. "Хизбула" отвърна на израелските удари с нов тип ракети. Групировката обяви, че войната е навлязла в нова фаза.

Редица авиокомпании спряха полетите до Близкия изток заради ескалацията на напреженеито в региона. ООН отправи призив за намиране на дипломатическо решение на кризата.

Водещи новини

Още новини