Лидерът на "Хамас" благодари на ръководителя на "Хизбула" за подкрепата му в продължаващата война с Израел

gettyimages
share

Яхия Синуар, лидер на палестинската групировка "Хамас", благодари на ръководителя на ливанското движение "Хизбула" Хасан Насралла за подкрепата му в продължаващата война с Израел в писмо, публикувано от медийната служба на "Хизбула", цитирано от Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2570

Синуар благодари на Насралла за "благословените действия" на подкрепяните от Иран групировки в подкрепата им за "Хамас" от 7 октомври насам, когато бойците на групировката убиха около 1200 души, предимно цивилни, и отвлякоха 250 души. В писмото Синуар описва войната като "една от най-почтените битки за палестинския народ".

На 8 октомври "Хизбула" започна да напада израелски военни постове по границата с Израел, предизвиквайки продължаваща размяна на огън, в която загинаха стотици хора. Министерството на здравеопазването на Газа твърди, че от началото на войната между Израел и палестинската групировка на територията на страната са загинали над 41 000 палестинци, пише БТА.

Партията на израелския премиер би спечелила най-много места в парламента, ако изборите бяха сега

Войната причини огромни разрушения и доведе до разселването на около 90 % от 2,3-милионното население на Газа, а ООН заяви, че палестинската икономика "е в състояние на свободно падане".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2570

Водещи новини

Още новини