Нетаняху се извини на семейството на един от загиналите заложници

Gettyimages
share

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се извини днес на семейството на убития заложник Александър Лобанов, след като той и петима други заложници, държани в Газа, не са били спасени живи, съобщава БТА, определяйки като „рядко срещан“ хода на министър-председателя. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2532

„Премиерът Бенямин Нетаняху разговаря днес с Оксана и Григорий Лобанови, родителите на Александър Лобанов, който беше убит, докато беше държан като заложник от „Хамас“. Премиерът изрази дълбоко съжаление и се извини на семейството за неуспеха на Държавата Израел да върне Александър и петимата други заложници живи“, се казва в изявление от канцеларията на министър-председателя.

Очаква се днес Нетаняху  да се свърже и с другите семейства на загиналите заложници, добавиха от офиса му.

Трима израелци са били убити на Западния бряг

Междувременно военният съветник на Нетаняху генерал-майор Роман Хофман се е завърнал сутринта от посещение в Москва, чиято цел е била постигане на напредък в усилията за примирие в Газа, според изявлението. Съдбата на Александър Лобанов и на другите заложници също е била обсъдена на срещата в руската столица. Лобанов, баща на две деца, е имал двойно, руско-израелско гражданство.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2532

Водещи новини

Още новини