Израел каза, че е убил "значим терорист" от палестинската групировка "Ислямски джихад" при удар с дрон в Сирия

Getty images
share

Най-малко четирима души бяха убити при израелска атака с дрон в Сирия, заявиха представители на правителството в Дамаск, а Израел каза, е че е "елиминирал" лице, което определи като "значим терорист от терористичната организация "Ислямски джихад", предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2511

Фарис Касим е бил отговорен за оперативни планове както в Сирия и в Ливан, и освен това е бил ключова фигура в набирането на "палестински терористи в терористичната организация "Хизбула", пише в публикация на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) в "Телеграм". В текста се посочва, че вербуваните лица извършвали атаки срещу Израел от ливанска територия.  

През последните седмици подкрепяната от Иран шиитска групировка "Хизбула" почти ежедневно води боеве с Израел, пише БТА.

Съветът за сигурност на ООН удължава срока на действие на мироопазващите сили в Ливан

Представители на сирийските власти казаха, че при вчерашната атака е бил поразен автомобил в село, което се намира сирийско-ливанската граница, на около един час път с кола от Дамаск. 

Местни жители разказаха, че сирийската армия е потушила пламъците, обхванали автомобил, от който след това са били извадени тела. Новинарският канал "Ал Арабия" разпространи снимка на обгоряло превозно средство. Неправителствената организация "Сирийски център за наблюдение на човешките права" потвърди, че поразеният автомобил се движил към Ливан и в него е имало четирима души. 

Повечето от оръжията, които Иран изпраща на "Хизбула", минават през Сирия, отбелязва ДПА. Техеран е смятан за ключов поддръжник и на "Ислямски джихад". 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2511

Водещи новини

Още новини