Наети от МОСАД иранци убили Исмаил Хания

Getty images (архив)
share

"Лидерът на палестинската терористична групировка "Хамас" Исмаил Хания е бил убит с помощта на служители на елитното иранско подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция (КСИР)", това написа британският вестник "Дейли мейл".

По данни изданието израелската разузнавателна служба МОСАД е наела трима души от КСИР. "Те са сложили взривните устройства в обитавания от водача на арабската екстремистка организация апартамент в Техеран. След това тримата са напуснали Иран, а бомбите са били активирани от чужбина", допълни медията.

Лидерът на "Хамас" е бил убит тази нощ в Техеран

"МОСАД е имала план да убие Хания през май, когато той е бил в столицата на Ислямската република за погребението на загиналия вследствие на авиационна катастрофа президент на Иран Ебраим Раиси. Тази идея е била замразена заради недостатъчен обем оперативна информация", посочи още цитираното издание.

Потвърдиха: Няма оцелели след катастрофата с хеликоптера, в който е пътувал иранският президент

Източник от КСИР, пожелал анонимност, потвърди данните за наети от Еврейската държава негови колеги. "Това е огромен и фатален пропуск в сигурността", разказа той пред вестника.

Водещи новини

Още новини