Пореден протест срещу Нетаняху в Израел

Gettyimages/архив
share

Демонстранти се събраха пред резиденцията на премиера Бенямин Нетаняху в Ерусалим с искане за сделка за освобождаване на израелските заложници. Друга група пък протестира на летище "Бен Гурион" с настояване военната операция в Ивицата Газа да продължи.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2321

Израел предприе офанзивата срещу "Хамас" след атаките на радикалната палестинска групировка на 7 октомври миналата година, когато бяха убити 1200 души и 250 бяха взети за заложници.

80 ранени след израелските удари в Йемен

Усилията за прекратяване на огъня и освобождаването на останалите в плен срещу палестински затворници се очаква да са в центъра на разговорите на  Бенямин Нетаняху във Вашингтон. Неотдавна той остро критикува американското правителство, че задържа доставка на оръжие.

Все още не е ясно кога точно ще се проведе срещата му с президента Джо Байдън, пояснява БНР. Американският държавен глава е в изолация, след като даде положителен резултат на тест за ковид.

Джо Байдън е заразен с Ковид-19

Планираното за тази седмица посещение на Съединените щати ще се състои, съобщиха от кабинета на Бенямин Нетаняху на фона на новината, американският президент Джо Байдън се отказва да се бори за втори мандат.

Израелският премиер трябва да говори пред Конгреса във Вашингтон в сряда, като речта се очаква да бъде посветена на войната в Близкия изток. Той трябва да се срещне и с вицепрезидента Камала Харис.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2321

Водещи новини

Още новини